Met een zorgverzekering verzeker je de ziektekosten. De zorgverzekering is voor vrijwel iedereen verplicht. Daarnaast kan je je aanvullend verzekeren, bijvoorbeeld voor fysiotherapie, tandarts enz....
O.G. Hypotheken en Verzekeringen wil u graag op weg helpen. Dit kan d.m.v. een persoonlijk advies op maat of door zelf naar een aantal vergelijkingssites te gaan en u huidige zorgverzekering vergelijken en daarna eventueel te afsluiten.
Alle zorgverzekeringen
Stad Holland
OOM tijdelijke zorgzerzekeringen voor
buitenland of tijdelijke visitors
Gebruik TP nummer: 3348
Aan het eind van elk kalenderjaar heeft u de mogelijk om te veranderen van zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en behoefte is het zeker nuttig om uw verzekering zo nu en dan te vergelijken. Dat doet u gewoon via onze zorgvergelijker. Aan de hand van uw wensen vergelijken we een groot aantal verzekeraars en kunt u direct uw nieuwe verzekering afsluiten.
Hieronder vind u de zorgvergelijker van Stad Holland Zorgverzekering.
OOM Verzekeringen
Indien u tijdelijk naar het buitenland gaat voor werk of studie dan kunt u ziektekosten verzekeren.
Ook als u iemand op bezoek krijgt uit het buitenland kunt u een tijdelijke ziektekoosten verzekering afsluiten.
Hierbij de link en het TP nummer wat u dient te gebruiken TP 3348 O.G. Hypotheken en Verzekeringen
OOM tijdelijke zorgzerzekeringen voor
buitenland of tijdelijke visitors
Gebruik TP nummer: 3348
Als je een zorgverzekering afsluit, kies je meestal tussen een naturapolis of een restitutiepolis. Maar wat is nu precies het verschil tussen die twee?
Een zorgverzekering moet goed bij je passen. Daarom valt er van alles te kiezen. Eén van die keuzes is het type verzekering. Bij de meeste zorgverzekeraars heb je twee opties: een naturapolis of een restitutiepolis.
WAT IS VRIJE ZORGKEUZE?
Het type verzekering (= natura of restitutie) bepaalt of je wel of geen vrije zorgkeuze hebt. Vrije zorgkeuze houdt in dat je zelf kiest naar welke zorgverlener of ziekenhuis je gaat, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je achteraf de rekening (deels) zelf moet betalen.
Heb je geen vrije zorgkeuze? Dan krijg je alleen een volledige vergoeding als de zorgverlener een contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Zorgverleners met een contract heet ‘gecontracteerde zorg’.
Goed om te weten: voor spoedeisende hulp kun je altijd naar alle ziekenhuizen. Dan maakt het type verzekering niet uit.
WAT IS GECONTRACTEERDE ZORG?
Een zorgverzekeraar maakt afspraken met zorgverleners. Bijvoorbeeld over de prijs en kwaliteit van de zorg. Die afspraken staan in een contract. Als de zorgverlener een contract afsluit met een zorgverzekeraar, spreekt de verzekeraar van een ‘gecontracteerde zorgverlener’.
Niet alle zorgverleners hebben zo’n contract. Een therapeut, ziekenhuis, apotheek of arts maakt dan bijvoorbeeld geen afspraken met jouw zorgverzekeraar. Dat noem je een ‘niet-gecontracteerde zorgverlener.
WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN NATURAPOLIS EN EEN RESTITUTIEPOLIS?
Met een restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze: naar welke zorgverlener of ziekenhuis je ook gaat, de zorg wordt vrijwel altijd vergoed door je zorgverzekeraar. Het maakt dus niet uit of het een gecontracteerde of niet-gecontracteerde zorgverlener is.
Met een naturapolis heb je geen vrije zorgkeuze: voor zorg ga je naar een contracteerde zorgverlener, wil je een volledige vergoeding krijgen. Ga je naar een niet-contracteerde zorgverlener? Dan betaal je (een deel van) de rekening zelf. Hoeveel dat is, kun je altijd navragen bij je (nieuwe) zorgverzekeraar.
Nog twee opties: combinatiepolis en budgetpolis
Sommige zorgverzekeraars hebben ook een combinatiepolis en/of budgetpolis. Een combinatiepolis is een middenweg tussen een naturapolis en restitutiepolis: soms heb je vrije zorgkeuze, en soms niet.
De budgetpolis is een soort naturapolis, maar dan met minder gecontracteerde zorgverleners. Ook is de vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg vaak lager, maar de premie is ook lager.
WAT ZIJN DE VOOR- EN NADELEN VAN EEN NATURAPOLIS?
Omdat je geen vrije zorgkeuze hebt, is een naturapolis goedkoper dan een restitutiepolis. Met een naturapolis bespaar je dus op je premie.
Daar staat tegenover dat je goed moet kijken of jouw zorgverlener een gecontracteerde zorgverlener is. Zo niet, dan betaal je een deel van de rekening zelf.
Voordeel: premie is lager
Nadeel: je hebt geen vrije zorgkeuze
WAT ZIJN DE VOOR- EN NADELEN VAN EEN RESTITUTIEPOLIS?
Voor een restitutiepolis betaal je een hogere premie. Met een restitutiepolis kun je namelijk overal terecht, ook bij niet-gecontracteerde zorgverleners.
De zorgverzekeraar vergoedt alle zorg. Tenzij het tarief buitensporig hoog is. Bijvoorbeeld omdat je naar een privékliniek gaat. Dan krijg je misschien niet alles vergoed.
Voordeel: je hebt vrije zorgkeuze
Nadeel: premie is hoger.
HOE KIES JE TUSSEN NATURA EN RESTITUTIE?
Of een naturapolis of restitutiepolis beter bij je past, weet jij natuurlijk het beste. Het ligt er maar net aan wat je belangrijk vindt.
Wil je alle vrijheid om zelf je zorgverlener(s) te kiezen, zonder dat je vergoeding lager wordt? Of betaal je liever minder premie en vind je het prima om aangewezen te zijn op gecontracteerde zorgverleners?
Goed om te weten: zorgverzekeraars hebben met veel zorgverleners een contract. Op de website van elke zorgverzekeraar kun je opzoeken welke zorgverleners dat zijn. Kijk daar eens tussen. Misschien vallen alle zorgverleners waar jij terecht wilt kunnen wel onder de gecontracteerde zorg. En kun je zo dus kiezen voor een naturapolis en besparen op je premie.
OVERSTAPPEN NAAR EEN NATURAPOLIS OF RESTITUTIEPOLIS
Als je overstapt van zorgverzekering, kun je wisselen van type verzekering. Bijvoorbeeld van een naturapolis naar een restitutiepolis. Of andersom. Dan sluit je een nieuwe zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar af. Maar wisselen van polis bij je huidige verzekeraar mag ook.
Zorgverzekeringen vergelijken geeft je inzicht in de verschillen tussen naturapolissen en restitutiepolissen (en ook combi- en budgetpolissen). Hoeveel premie scheelt het, bijvoorbeeld? Hoe zit het met de voorwaarden? Neem in je vergelijking ook mee welke zorg je volgend jaar verwacht. Wat heb je nodig en bij welke (niet-)gecontracteerde zorgverlener wil je terechtkunnen? Zo kies je het type zorgverzekering en de zorgverzekeraar die het beste bij jouw situatie passen.