O.G. Hypotheken & Verzekeringen 
          Onafhankelijk Erkend Financieel en Hypotheek)adviseur

Verzekeringen.

WONEN

Woonhuisverzekering | Opstalverzekering

Met de opstalverzekering, ook wel bekend als de woonhuisverzekering, verzeker je je tegen schade aan je huis. Bijvoorbeeld schade door brand, inbraak of een lekkage. Schades die al snel kunnen oplopen tot in de duizenden euro’s. Of meer, als er schade optreedt aan de constructie van het huis. 

Kies voor de juiste opstalverzekering met ruime dekking en betaalbare premie!  

Vraag meer informatie aan.

Wat dekt de opstalverzekering?
De opstalverzekering dekt schade aan je woning die ontstaan is door bijvoorbeeld brand, diefstal, storm en bliksem. De verzekering geldt voor alles dat bij je woning hoort. Inclusief je keuken, badkamer, zonnepanelen, verwarming en houten vloer. Maar meestal is de dekking ruimer. Ook de ruiten, tuin en schuur zijn bij de meeste verzekeraars meeverzekerd.

Onderdelen van je woning die niet ‘vast’ zitten, en dus bij verhuizing meegenomen zouden kunnen worden, verzeker je met de inboedelverzekering. Naast je meubels vallen hier bijvoorbeeld je gordijnen en een niet verlijmde vloer onder.

Zorg dat je vooraf zekerheid hebt over de exacte dekking van je verzekering. Dat voorkomt vervelende verrassingen achteraf. 

Pas op: onderverzekering!
De meeste opstalverzekeringen bieden je een garantie tegen onderverzekering. De waarde van je verzekering is dan altijd voldoende. Heb je deze garantie niet, zorg dan zelf voor voldoende dekking. Een huis van € 250.000 moet voor € 250.000 verzekerd worden anders krijg je bij schade een lagere vergoeding.

Stel, je hebt een extra verdieping op je huis gebouwd. Op jouw polisblad staat een verzekerde waarde van € 200.000. Maar door de extra verdieping is jouw huis € 250.000 waard. Vervolgens ontstaat er een brand. De schade bedraagt € 10.000. Jouw verzekeraar ontdekt echter dat je woning voor € 50.000 (= 20%) te weinig verzekerd is. Hij keer dan ook 20% minder uit waarmee je € 2.000 misloopt.

Opstalverzekering versus inboedelverzekering
Door een verschoven dakpan, ontstaat een lekkage. Je dakisolatie, muren, gordijnen, laminaatvloer en de laptop op de vensterbank beschadigen. Deze schade claim je via je opstalverzekering (dakisolatie en muren) én je inboedelverzekering (gordijnen, laminaatvloer en laptop). 

Wil je een voordelige opstalverzekering, met voorwaarden die jij belangrijk vindt? Wij selecteren hem voor je, in overleg met jou. Laat je reactie hieronder achter.

Vraag meer informatie aan.

Inboedelverzekering

Een inbreker haalt meerdere waardevolle spullen uit jouw woning. Een lekkage van de vloerverwarming veroorzaakt een kromgetrokken laminaatvloer. Tijdens een storm beschadigt een forse tak jouw tuin set. In dit soort gevallen doe je een beroep op de inboedelverzekering om de ontstane schade vergoed te krijgen. 

Kies voor een passende inboedelverzekering met uitstekende dekking en een lage premie! 

Vraag meer informatie aan.

Wat dekt de inboedelverzekering?
De inboedelverzekering dekt schade aan jouw spullen ontstaan door bijvoorbeeld brand, diefstal, storm, lekkage, etc. De verzekering geldt voor alles dat in jouw woning, tuin of schuur ligt, mits uiteraard beveiligd via een degelijk slot. Voor de dure spullen, zoals sieraden of muziekinstrumenten, gelden vaak speciale regels. Hiervoor kun je aanvullend een kostbaarhedenverzekering afsluiten. 

Pas op: onderverzekering!
Bij voorkeur kies je voor een inboedelverzekering met garantie tegen onderverzekering. De waarde van je verzekering is daarmee altijd in orde. Heb je deze garantie niet, zorg er dan voor dat de spullen voldoende verzekerd zijn.

Stel, je geeft aan dat er voor € 30.000 aan spullen in je huis staan. Door tussentijdse aankopen is die waarde opgelopen tot € 40.000. Dan wordt er ingebroken en voor € 4.000 aan spullen gestolen. Omdat je voor 25% te laag verzekerd bent (€ 30.000 / € 40.000) wordt er maar 75% van de schade uitgekeerd. Geen € 4.000 dus, maar € 3.000.

Inboedelverzekering versus opstalverzekering
Bij een inbraak worden niet alleen jouw spullen meegenomen maar zorgt de inbreker ook voor schade aan jouw huis. Ruiten, deuren of kozijnen worden opgebroken of kapotgeslagen. Schade aan je woning verzeker je met de opstalverzekering.

Een passende en goedkope inboedelverzekering? Wij zoeken hem voor je, bespreken hem met je en kunnen hem voor je afsluiten.

Vraag meer informatie aan.
Kostbaarhedenverzekering

De kostbaarhedenverzekering vormt een uitbreiding op de inboedelverzekering. De kostbaarhedenverzekering verzekert je spullen die boven de maximale waarde van de inboedelverzekering uitkomen. De kostbaarhedenverzekering zorgt er bovendien voor dat dure spullen ook onderweg / buitenshuis zijn verzekerd. De kostbaarhedenverzekering wordt ook wel buitenhuisverzekering genoemd.

Wat dekt de kostbaarhedenverzekering?

Je bent verzekerd tegen het risico op schade en diefstal. Voorbeelden van spullen die onder de kostbaarhedenverzekering vallen zijn:

  • Laptops / iPads / Camera’s
  • Audioapparatuur
  • Sieraden
  • Kunst / Antiek / Verzamelingen


Let op bewijslast
Bij de kostbaarhedenverzekering is de verzekeraar gemiddeld erg strikt qua bewijslast omdat er helaas met deze verzekering regelmatig gefraudeerd wordt. Zo moet je in ieder geval aangifte gedaan hebben na diefstal. Ook heb je bij voorkeur foto’s gemaakt wanneer er sprake is van inbraak. 

Weten of jouw spullen goed verzekerd zijn op de inboedelverzekering of dat je een extra kostbaarhedenverzekering nodig hebt?

Vraag meer informatie aan